Recept 17. Cupcakes.

Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.


Ingredienser:


Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:

175 gram florsocker
85 gram smör

Marsipan
Sockerpasta
Sockerpärlor

Gör så här:

Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:

1. Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med florsocker.

Garnering:

1. Ta fram marsipanen så att den är mjuk och går lätt att kavla ut.
2. Kavla ut marsipanen på mjölat bakbord. Sedan gör du cirklar på något sätt så att det passar över storleken på din muffins. Jag använde mig av en rund pepparkaksform. Jag gjorde även ett mönster i marsipanen för att den skulle bli finare och jag använde mig av detta http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1404
3. Spritsa på lite smör- och florsockerfrosting på muffinsen.
4. Täck sedan det med en cirkel av marsipanen, gör den slät så man inte ser frostingen under.
5. Sen gjorde jag blommor med hjälp av några formar jag har, köpta i Söderhallarna på English shop. Sen satte jag dom på maripanen och tröck ned en sockerpärla i mitten för att få det att sitta fast.

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0