Recept 12. Saffransbröd.
Liten långpanna (för stor långpanna ska receptet göras x2)
Ugnstemperatur: 250 grader.
Ingredienser:
7 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
3 ¾ tsk bakpulver
250 gram margarin
2 paket saffran
2 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
2 dl russin
Pensling och garnering:
1 Ägg
Pärlsocker
Flisad mandel
Gör så här:
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen.
2. Ljumma mjölken och tillsätt saffran, vispa äggen lätt och landa i. Rör i grädde och russin i mjölkblandningen.
3. Blanda ihop allting och fördela i långpannan.
4. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och mandel.
5. Grädda i 250 grader, i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.
Ugnstemperatur: 250 grader.
Ingredienser:
7 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
3 ¾ tsk bakpulver
250 gram margarin
2 paket saffran
2 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
2 dl russin
Pensling och garnering:
1 Ägg
Pärlsocker
Flisad mandel
Gör så här:
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen.
2. Ljumma mjölken och tillsätt saffran, vispa äggen lätt och landa i. Rör i grädde och russin i mjölkblandningen.
3. Blanda ihop allting och fördela i långpannan.
4. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och mandel.
5. Grädda i 250 grader, i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.
6. Låt svalna och skär sedan upp i mindre bitar.
Saffransbröd - oskuren.
Kommentarer
Trackback