Recept 12. Saffransbröd.

Liten långpanna (för stor långpanna ska receptet göras x2)
Ugnstemperatur: 250 grader.


Ingredienser:


7 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
3 ¾ tsk bakpulver
250 gram margarin
2 paket saffran
2 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
2 dl russin

Pensling och garnering:

1 Ägg
Pärlsocker
Flisad mandel

Gör så här:

1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen.
2. Ljumma mjölken och tillsätt saffran, vispa äggen lätt och landa i. Rör i grädde och russin i mjölkblandningen.
3. Blanda ihop allting och fördela i långpannan.
4. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och mandel.
5. Grädda i 250 grader, i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.

6. Låt svalna och skär sedan upp i mindre bitar.

 

 

 


Saffransbröd - oskuren.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0