Recept 13. Havrekakor med chokladkräm.

Antal: Ca. 70 stycken.
Ugnstemperatur: 175 grader.


Ingredienser:

Kakorna:

200 gram smör
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Chokladkräm:


125 gram smör
1 ½ dl socker
4 msk grädde
1 msk kakao
¾ msk vetemjöl
75 gram hackad mandel

Gör så här:


Kakorna:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll det sedan över havregrynen.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda sedan alla ingredienser något försiktigt.
3. Ställ ut små formar på en plåt och klicka ner ca. 1 tsk i varje form. (lägg inte i mer smet, den pöser upp)
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade. De ska in i ugnen ytterligare en gång.

Chokladkräm:
1. Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjök i en kastrull. 
2. Koka upp och sjud i ca. 7 minuter. Rör om då och då och ha sedan i mandeln.
3. Klicka på lite chokladkräm på kakorna och grädda ytterligare 2-3 minuter i ugnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0