Recept 16. Pepparkakor.
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
11-12 dl vetemjöl
250 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk nejlikor
1 litet ägg
Gör så här:
Dag 1:
1. Blanda 9 dl mjöl med bikarbonatet, mixa in smöret till en smuldeg.
2. Vispa grädden hårt och vänd ner socker, sirap, kryddor och ägg i grädden.
3. Arbeta in den i mjölet till en smidig deg. Lägg kallt 1 dygn.
Dag 2:
1. Arbeta degen på bakbordet och ta i så mycket mjöl som krävs för en smidig deg.
2. Kavla en bit deg i taget och låt resten stå i kyl. Forma pepparkakorna som du vill och lägg på plåt med bakpapper.
3. Grädda 6-8 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Garnering: Fondant.
Kommentarer
Trackback