Recept 16. Pepparkakor.

Ugnstemperatur: 225 grader.


Ingredienser:

11-12 dl vetemjöl

1/2 msk bikarbonat
250 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk nejlikor
1 litet ägg


Gör så här:

Dag 1:

1. Blanda 9 dl mjöl med bikarbonatet, mixa in smöret till en smuldeg. 
2. Vispa grädden hårt och vänd ner socker, sirap, kryddor och ägg i grädden. 
3. Arbeta in den i mjölet till en smidig deg. Lägg kallt 1 dygn. 

Dag 2:

1. Arbeta degen på bakbordet och ta i så mycket mjöl som krävs för en smidig deg. 
2. Kavla en bit deg i taget och låt resten stå i kyl. Forma pepparkakorna som du vill och lägg på plåt med bakpapper.
3. Grädda 6-8 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

 

 

 


Garnering: Fondant.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0