Recept 5. Vanilj- och citronmuffins med marsipangarnering.

Antal: 15-20 stycken (Beror på storlek)
Ugnstemperatur: 200 grader.

Ingredienser:


Muffins:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ¾ dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 st citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram smör
Marsipan (vit, rosa och grön)

Gör så här:

Muffins:

1. Koka upp smör och mjölk.
2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.
5. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
6. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
7. Låt svalna.

Frosting:
1. Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med florsocker.

Garnering:
1. Ta fram marsipanen så att den är mjuk och går lätt att kavla ut.
2. Kavla ut marsipanen på mjölat bakbord. Sedan gör du cirklar på något sätt så att det passar över storleken på din muffins. Jag använde mig av ett lock till en kryddburk, som passade perfekt.
3. Spritsa på lite smör- och florsockerfrosting på muffinsen.
4. Täck sedan det med en cirkel av marsipanen, gör den slät så man inte ser frostingen under.
5. Sedan gör du maripanrosor (video hittar du i detta inlägget http://bakningsbloggen.blogg.se/2011/september/video-1-hur-man-gor-en-marsipanros.html#comment)
6. När du ska ha på marsipanrosen på den vita marsipanen så sätter du dit en klick frosting och sedan sätter du fast rosen på där.
7. Forma blad av grön marsipan och sätt fast på samma sätt som rosen.



Jag kommer göra en video på detta, steg för steg. Så blir det lite lättare att förstå hur man ska göra!

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0