Recept 7. Äppelkaka.

Ugnstemperatur: 175 grader.
Form: Rund slät, helst med löstagbar kant. Cirka 25 cm i diameter.

Ingredienser:

Socker- och kanelblandning:

1-2 syrliga äpplen
Cirka ½ dl socker
1 msk kanel

Kakan:
100 gram margarin
2 ägg
1 msk vatten
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:


1. Värm ugnen. Smörj och bröa formen.
2. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor. Blanda socker och kanel och vänd klyftorna däri.
3. Smält det fasta fettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vatten pösigt. Tillsätt fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred sedan ut smeten i formen.
4. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö eventuellt över lite av socker- och kanelblandningen över smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0