Recept 9. Chokladmuffins med vaniljfrosting.
Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
Muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin
Choklad
Sockerpärlor
Gör så här:
Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.
Frosting:
1. Blanda rumstempererat margarin med florsocker till en mjuk massa.
2. Spritsa ut på muffinsen så som du vill ha det.
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
Muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin
Choklad
Sockerpärlor
Gör så här:
Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.
Frosting:
1. Blanda rumstempererat margarin med florsocker till en mjuk massa.
2. Spritsa ut på muffinsen så som du vill ha det.
3. Riv choklad med en osthyvel eller liknande och blanda det tillsammans med sockerpärlor, sedan strör du det över frostingen.
Kommentarer
Postat av: Farfar
Vad duktig du är! Ser fram emot att få smaka nån gång!
Kram
Farfar
Postat av: Malin Larsjos
ååååååå yammi :) måste prova!
Trackback