Recept 9. Chokladmuffins med vaniljfrosting.

Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin

Choklad
Sockerpärlor

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Blanda rumstempererat margarin med florsocker till en mjuk massa.
2. Spritsa ut på muffinsen så som du vill ha det.

3. Riv choklad med en osthyvel eller liknande och blanda det tillsammans med sockerpärlor, sedan strör du det över frostingen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Farfar

Vad duktig du är! Ser fram emot att få smaka nån gång!

Kram



Farfar

2011-10-29 @ 18:54:11
Postat av: Malin Larsjos

ååååååå yammi :) måste prova!

2011-11-14 @ 16:51:48
URL: http://www.nattstad.se/malinlarsjos

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0