Recept 2. Kanelbullar.

Vetebröd - grundrecept.

Antal: 48 bullar.
Ugnstemperatur: 225 - 250 grader.


Ingredienser:

Vetedeg:

125 - 150 gram fast margarin eller smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
½ - 1 tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
14 - 15 dl vetemjöl

Fyllning:
Ca 100 gram mjukt margarin eller smör
¾ dl socker
Kanel att strö över

Gör så här:

1. Smält det fasta fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°C. Om du väljer att använda flytande margarin ska bara mjölken värmas.
2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, (eventuellt flytande margarin om du valt att använda det), salt, socker eller sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
3. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
5. Kavla ut degen och bre på blandningen av smör och socker, strö sedan över kanel över hela degen och rulla ihop den. Sedan skär du bara den storleken du vill ha av längderna.
6. Lägg degen i formarna och grädda i 5-8 minuter.

 



 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0