Recept 19. Chokladmuffins med vit chokladfyllning.
Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
Muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Fyllning:
150-200 gram vit choklad
1 dl grädde
Frosting:
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
Muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Fyllning:
150-200 gram vit choklad
1 dl grädde
Frosting:
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med den vita chokladkrämen, sätt därefter på "locket" och ha på frostingen.
Kommentarer
Trackback