Recept 20. Kokosglass med ananas och chokladtryffel.

Glassmaskin krävs!


Ingredienser:

Glass:
2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
0.5 dl standardmjölk
1 st vaniljstång
1 st äggula
0.75 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Ananas:
1 ananas
Smör
Socker

Chokladtryffel:

Färdigt på 1 timme 20 minuter.

300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör


Gör så här:

Glass:

1. Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången. Låt svalna. Mixa till jämn smet.
2. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl.
3. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 30-40 minuter och ställ sedan in glassen i frysen.

Ananas:
1. Skala ananasen och skär den i tärningar.
2. Smörj en ugnssäkerform och ha i smörklickar lite här och där, ha i rikligt med socker och lägg sedan i anananbitarna.
3. Ställ in i ugnen, 175-200 grader, i några minuter tills smöret har smält och den blir lite gyllenbrun vid kanterna.

Chokladtryffel:

1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en porslinsskål.
2. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet. 
3. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare. 
5. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Garnera med en kula uppe på glasskulan.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0