Vilka är vi som driver bloggen?

Som ni säkert har förstått kommer den här bloggen handla om bakning och vi kommer även lägga in videos som visar hur man gör vissa saker, även tips på verktyg till bakning och allt möjligt inom bakning.

Jag vet själv hur irriterande jag tycker det är när jag går in på en blogg och läser den och sen har jag ingen aning om vem personen är som ligger bakom det, jag vill ha ett ansikte av personen. Det blir alltid mycket bättre så, enligt mig! Så nu tänkte jag berätta lite om mig själv här.

Jag heter Nicole Köhlmark, är 19 år och bor i lilla Leksand som ligger i Dalarna. Jag går sista året på hotell och restaurangskolan här och jobbar som servitris. Men helst av allt drömmer jag om ett eget företag, ett konditori. Men det är nog några år kvar tills jag får uppleva den drömmen, om jag ens får det. Men jag ska försöka nå dit! Nu när jag går sista året på gymnasiet har jag ett stort projektarbete och där har jag valt att arbete med hur man startar upp ett eget företag och sen ska jag även ha försäljning och skänka pengar till välgörenhet. Ska stå på marknader, ta emot beställningar och marknadsföra mig. Har just nu två beställningar av cupcakes till i oktober. En beställning till ett dop och en till en namngivning.

Förutom bakning så gillar jag att fotografera och pyssla i photoshop, laga mat, måla, skriva, göra film och självklart umgås med mina fina vänner. Om jag skulle beskriva mig själv som person (alla tycker ju olika) så är jag väldigt glad av mig, ärlig, snäll och omtänksam. Jag säger som jag tycker, bryr mig om andra och har svårt för att säga nej. Jag kan även vara sjukt fjollig, men jag vill bara göra livet roligare. Jag är helt tokig i smurfar, det finns inget sötare. Det värsta jag vet är falskhet och folk som ljuger och går bakom ryggen på andra. Det där var lite tråkig och onödig fakta om mig, men som sagt så är jag den som vill ha lite koll på vem som skriver i bloggen och det vill säkert vissa av er också ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 4. Minicupcakes.

Antal: 18 stycken. (Jag använde mig av mycket mindre formar, så fick betydligt fler)
Ugnstemperatur: 225 grader.


Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin

Mörk choklad till dekoration

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5 minuter ungefär.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Blanda ihop florsocker och margarin till en mjuk massa.
2. Spritsa på frostingen på muffinsen. 

Dekoration:
1. Smält den mörka chokladen i vattenbad.
2. Ta en fryspåse och klipp ett litet hål i längst ned, ha i chokladen i påsen och spritsa ut det mönstret du vill ha på bakplåtspapper.

3. Ställ in i fysen tills det stelnat. Sen är det bara att stoppa det uppe på frostingen. (Så tänk på att inte låta frostingen stelna innan du har på chokladfiguren.)

 

 


Dessa gjorde jag i skolan för ett tag sedan.

 

 

 

 

 

 


Recept 3. Jordgubb- och rabarberpaj.

Ugnstemperatur: 225 grader


Ingredienser:

Pajdeg:

150 gram smör
4 dl vetemjöl
6 msk socker

Fyllning: Använd dom bär du tycker om.
Jag valde jordgubbar och rabarber.

Gör så här:



1. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
2. Smörj en form och ha ut degen i formen, kläm ut den så att den täcker hela formen.
3. Ha i bären, så mycket som du känner för att du vill ha.
4. Grädda i ugnen i 25 minuter, servera sedan med vaniljsås eller vaniljglass.


 

 

 

 

 


Recept 2. Kanelbullar.

Vetebröd - grundrecept.

Antal: 48 bullar.
Ugnstemperatur: 225 - 250 grader.


Ingredienser:

Vetedeg:

125 - 150 gram fast margarin eller smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
½ - 1 tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
14 - 15 dl vetemjöl

Fyllning:
Ca 100 gram mjukt margarin eller smör
¾ dl socker
Kanel att strö över

Gör så här:

1. Smält det fasta fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°C. Om du väljer att använda flytande margarin ska bara mjölken värmas.
2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, (eventuellt flytande margarin om du valt att använda det), salt, socker eller sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
3. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
5. Kavla ut degen och bre på blandningen av smör och socker, strö sedan över kanel över hela degen och rulla ihop den. Sedan skär du bara den storleken du vill ha av längderna.
6. Lägg degen i formarna och grädda i 5-8 minuter.

 



 

 

 

 

 


Video 1. Hur man gör en marsipanros.

Här kan ni se ett väldigt enkelt sätt på hur man gör marsipanrosor.

 

 


Här är några cupcakes som jag gjorde för ett tag sedan när jag fick en beställning.

 

 

 

 

 

 


Recept 1. Chokladcupcakes.

Antal: 18 stycken. (Jag använde mindre formar och fick ett större antal)
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde

Gör så här:

Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Bryt chokladen och ha i den i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt under konstant omrörning tills chokladen har smält.
2. Häll i det i en skål och vispa med elvisp i ungefär 10 minuter tills smeten har blivit tjock, glansig och sval.
3. Sen är det bara att spritsa ut det på muffinsen och dekorera som du vill. Jag valde att riva på choklad och ha på pärlor av socker.

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0