Recept 20. Kokosglass med ananas och chokladtryffel.

Glassmaskin krävs!


Ingredienser:

Glass:
2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
0.5 dl standardmjölk
1 st vaniljstång
1 st äggula
0.75 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Ananas:
1 ananas
Smör
Socker

Chokladtryffel:

Färdigt på 1 timme 20 minuter.

300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör


Gör så här:

Glass:

1. Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången. Låt svalna. Mixa till jämn smet.
2. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl.
3. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 30-40 minuter och ställ sedan in glassen i frysen.

Ananas:
1. Skala ananasen och skär den i tärningar.
2. Smörj en ugnssäkerform och ha i smörklickar lite här och där, ha i rikligt med socker och lägg sedan i anananbitarna.
3. Ställ in i ugnen, 175-200 grader, i några minuter tills smöret har smält och den blir lite gyllenbrun vid kanterna.

Chokladtryffel:

1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en porslinsskål.
2. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet. 
3. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare. 
5. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Garnera med en kula uppe på glasskulan.

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 19. Chokladmuffins med vit chokladfyllning.

Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Fyllning:
150-200 gram vit choklad
1 dl grädde

Frosting:
100 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.

5. Låt dom sedan svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med den vita chokladkrämen, sätt därefter på "locket" och ha på frostingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 18. Drottningmuffins.

Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.



Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Hallon

Frosting:
Philadelphiaost
Florsocker
Blåbär

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Ha i så mycket hallon som du själv tycker blir bra. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Blanda ihop så mycket philadelphiaost och florsocker så att du tycker att det smakar bra.

2. När muffinsen har svalnat spritsar du på frostingen och garnerar med blåbär.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0