Recept 9. Chokladmuffins med vaniljfrosting.

Antal: 20 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin

Choklad
Sockerpärlor

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Tänk då på vilken storlek ni gör, när jag gjorde små behövde dom bara stå inne i 5-7 minuter.
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Blanda rumstempererat margarin med florsocker till en mjuk massa.
2. Spritsa ut på muffinsen så som du vill ha det.

3. Riv choklad med en osthyvel eller liknande och blanda det tillsammans med sockerpärlor, sedan strör du det över frostingen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 8. Regnbågscupcakes.

Antal: 20 stycken. 
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram margarin
Blå karamellfärg

Till "molnen":
1 äggvita
1 dl socker
Godisremmar


Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. 
5. Låt dom sedan svalna innan du har på frostingen.

Frosting:
1. Blanda rumstempererat margarin tillsammans med florsockret. Ha sedan i så mycket karamellfärg du vill ha för att få en fin blå färg.

"Molnen":
1. Lägg socker och äggvitan i en skål och placera den över ett vattenbad (kastrull med vatten i).
2. Låt det sjuda på på spisen medan du vispar det i ungefär 5 minuter tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form.

När du garnerar muffinsen så har du först på den blåa frostingen, sedan skär du av en passande del av godisremmen som du formar till en regnbåge och stoppar på muffinsen. Efter det spritsar du ut "moln" av socker- och äggvitafrostingen.
Se resultatet på bilden nedanför!

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 7. Äppelkaka.

Ugnstemperatur: 175 grader.
Form: Rund slät, helst med löstagbar kant. Cirka 25 cm i diameter.

Ingredienser:

Socker- och kanelblandning:

1-2 syrliga äpplen
Cirka ½ dl socker
1 msk kanel

Kakan:
100 gram margarin
2 ägg
1 msk vatten
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:


1. Värm ugnen. Smörj och bröa formen.
2. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor. Blanda socker och kanel och vänd klyftorna däri.
3. Smält det fasta fettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vatten pösigt. Tillsätt fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred sedan ut smeten i formen.
4. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö eventuellt över lite av socker- och kanelblandningen över smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 6. Syltgrottor.

Antal: 40 stycken
Ungstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:


200 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vaniljsåspulver
3 ½ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
Valfri sylt (jag har valt hallonsylt)

Gör så här:

1. Rör smör och socker till en mjuk massa. Tillsätt vaniljsåspulvret och vetemjölet, som först blandats med bakpulvret.
2. Arbeta snabbt ihop det till en deg och forma den till en rulle. Skär rullen i 40 bitar, som sedan läggs i små pappersformar.
3. Gör en grop i varje degbit med tummen och fyll hålet med sylt.
4. Grädda i ugnen i cirka 5 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Recept 5. Vanilj- och citronmuffins med marsipangarnering.

Antal: 15-20 stycken (Beror på storlek)
Ugnstemperatur: 200 grader.

Ingredienser:


Muffins:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ¾ dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 st citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Frosting:
175 gram florsocker
85 gram smör
Marsipan (vit, rosa och grön)

Gör så här:

Muffins:

1. Koka upp smör och mjölk.
2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.
5. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
6. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
7. Låt svalna.

Frosting:
1. Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med florsocker.

Garnering:
1. Ta fram marsipanen så att den är mjuk och går lätt att kavla ut.
2. Kavla ut marsipanen på mjölat bakbord. Sedan gör du cirklar på något sätt så att det passar över storleken på din muffins. Jag använde mig av ett lock till en kryddburk, som passade perfekt.
3. Spritsa på lite smör- och florsockerfrosting på muffinsen.
4. Täck sedan det med en cirkel av marsipanen, gör den slät så man inte ser frostingen under.
5. Sedan gör du maripanrosor (video hittar du i detta inlägget http://bakningsbloggen.blogg.se/2011/september/video-1-hur-man-gor-en-marsipanros.html#comment)
6. När du ska ha på marsipanrosen på den vita marsipanen så sätter du dit en klick frosting och sedan sätter du fast rosen på där.
7. Forma blad av grön marsipan och sätt fast på samma sätt som rosen.



Jag kommer göra en video på detta, steg för steg. Så blir det lite lättare att förstå hur man ska göra!

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0